kerti bútor

Nyári kerti bútorok – Hogyan érdemes készülni a nyárra?

Ahogy megérkezik a meleg, úgy szeretnénk egyre több időt tölteni a szabadban, hiszen a friss levegő jótékony hatással van a szervezetünkre. Ahhoz azonban, hogy kint tartózkodjunk, szükség van egy olyan térre, ahol kiélvezhetjük a nap sugarait. Hol érhetjük el ez legjobban, mint a saját magunk által berendezett teraszon, erkélyen, udvaron, ahol minden úgy van, ahogy nekünk megfelel. A nyárra tehát nem árt felkészülni és beszerezni pár szükséges kerti bútort. Lássuk, hogy mire érdemes figyelni!

Nyár a teraszon és az udvaron

Amikor a külteret rendezzük be, ugyanúgy figyelembe kell venni a legújabb trendeket, a berendezés anyagának típusát, illetve egyes modellek előnyei és hátrányait egyaránt. Nagyon nem mindegy, hogy végül miként néz majd ki a terasz vagy az erkély. Egy korábbi felmérés alapján kimutatták, hogy az udvarral és a kerttel rendelkező személyek számára napirendi pont a kültér felkészítése a nyári időszakra. Kiderült, hogy a válaszadók nagy része már tavasszal belekezd a munkába, hogy a forró hőségben már csak élvezni kelljen a kellemes pihenő helyet.

Az Emaki webáruház nyári kerti bútorok keresésében is tud segíteni, így nem kell órákat kutatni a megfelelő berendezés után. Itt számos olyan eszközt lehet beszerezni, amely megkönnyíti a hétköznapokat, amiknek köszönhetően sokkal komfortosabbá válik kint olvasni, beszélgetni, esetleg meghívni a barátokat és a rokonságot. Manapság szerencsére rengeteg féle és fajta kerti bútor közül lehet kiválasztani azt, amely a legjobban kielégíti az igényeket. Legyen szó az alapanyagról, a színvilágról, esetleg a dizájnról egyaránt, a választékban nem kell csalódni.

A kültér berendezése

A kert szekció ugyanolyan fontos, mintha az otthon belső részét, annak egyes helyiségeit rendeznénk be. Aki olyan szerencsés, hogy nagyobb udvarral, terasszal rendelkezik, annak bizony a legjobb megoldás egy felszerelt kerti bútor szett, hiszen itt biztosan sokan fordulnak majd meg. Az ülőhely biztosítása mellett ki kell alakítani egy olyan környezetet, ahol kényelmesen meg lehet inni a reggeli kávét, elfogyasztani a hétvégi ebédet.

A relaxálásra szolgáló környezetnek biztosítania kell a kényelmes bútorokat, sarkokat, egy olyan hangulatot, amely minden alkalommal ki tudja kapcsolni az embert. Ezek kapcsán azonban fontos kérdés, hogy melyik anyag a legtartósabb, melyik lesz az, amely minőségben és időtállóságban egyaránt megfelelő lehet. Mivel kültérről van szó, így a garnitúrának bírnia kell a meleget, az esőt, a szelet, mindenféle időjárási viszontagságot.

Mit érdemes figyelembe venni, hogy kellően felkészüljünk a nyárra?

Mielőtt új berendezést szereznénk be, nem árt pár apróságot figyelembe venni, hogy a lehető legtartósabb modellek kerüljenek a teraszra. Mivel a kerti bútort nem egy évre választjuk, így a minőség mellett fontos az esztétikum a kényelem, illetve az időtállóság egyaránt. Célszerű tudatosan felkészülni arra, hogy milyen típusok kerülhetnek képbe.

Fontos például a hely, hiszen nem minden szett fér el egy kisebb erkélyen, de egy nagy teraszon sem mutat jól egy apró, kétszemélyes bútor. Mivel sokszor korlátoltak a lehetőségek, így mielőtt hatalmas költségekbe vernénk magunkat, gondoljuk át, hogy milyen rendszerességgel és hányan szeretnénk majd használni az adott garnitúrát. Nem szabad túltervezni magunkat, több darabos szettet választani, ha egyszerűen nincs elegendő hely. A túlzsúfol terasz ugyanis kicsit sem lesz komfortos, hangulatos, nem szívesen fogjuk használni, ha egyszerűen nem férünk oda a nyugágyhoz.

Az anyag kérdése

A kerti bútor anyag azért nagyon fontos, mert ez fogja meghatározni, hogy az adott darab mennyire bírja majd a megpróbáltatásokat. A legtöbb esetben az időjárási tényezők azok, amiket figyelembe kell venni, hiszen az egyes modellek nem igazán bírják a folyamatos napsütést, de némelyiknek a víz sem tesz jót.

Nem árt továbbá megfontolni az sem, hogy mennyi időt szeretnénk fordítani a karbantartásra, hiszen a legideálisabb, ha azzal nem igazán kell törődni. A polyrattan, a műanyag, a fa, az acél, az alumínium mind-mind olyan anyagok, amikből készülhet kerti bútor szett, így a kínálatra nem lehet panasz.