teklagyöngy

7 tény, amelyeket érdemes tudni a tekla gyöngyökről!

A gyöngyök világa elképesztően sokszínű és érdekes, ám a sorból mindenképpen kiemelkednek a tekla gyöngyök, amelyek különleges szépsége sokak szívét rabul ejti. Ha szeretnéd te is jobban megismerni ezeket a nem mindennapi ékszer alapanyagokat, akkor most ebben a bejegyzésben megtalálod a legfontosabb tudnivalókat velük kapcsolatban.

Lássuk, mi mindent érdemes tudni a tekla gyöngyökről!

  1.  Mesterségesen állítják elő őket

Ezeknek a csoda szép gyöngyöknek az alapját általában üveg vagy műanyag képezi, amelyekre egy speciális bevonatot visznek fel, amely a szépségüket adja. Ez kagylóhéj és különböző ásványi anyagok keverékéből áll, így az elegáns csillogásuk hamar rabul ejti az ember szívét.

  1.  Sérülékenyek, de ha vigyázol rájuk, hosszú életűek

Jó tudni, hogy érdemes nagyon vigyázni a tekla gyöngyökből készült kiegészítőkre, ugyanis a rajtuk levő bevonat igen sérülékeny. Éppen ezért érdemes mindig vigyázni ezekre az ékszerekre és egyéb szépségekre, használaton kívül pedig olyan helyen tárolni, ahol nem eshet baja. Így sokáig élvezheted az ékszereid makulátlan szépségét.

  1.  Az igazgyöngyök szépségével vetekszik

Kialakításuknak köszönhetően olyannyira hasonlítanak első ránézésre az igazgyöngyökre, hogy a mai napig előfordul, hogy sokan hamisítványként próbálják eladni a tekla gyöngyöket. Ez nem véletlen, hiszen első ránézésre, laikus szem számára nem könnyű megkülönböztetni őket az igazgyöngyöktől. Éppen ezért nem véletlen, hogy ennyire népszerű ékszer alapanyagok ezek a gömbölyű szépségek.

  1.  Nincs köze a női névhez

Bár sokan nem tudják, e gyöngyök elnevezésének semmi köze a Tekla női névhez. Mindössze annyi történt, hogy a Tecla márkanév hazánkban így terjedt el, ugyanis e márka égisze alatt rengeteg ilyen gyöngyöt és belőlük készült ékszert árultak hosszú éveken keresztül.

  1. Számos különböző árnyalatban léteznek

Hatalmas előnye a fentiek mellett a tekla gyöngyöknek az is, hogy kifinomult, visszafogott színeik terén igen széles a választék. Így például a fehér és ekrü színek mellett fekete, szilva színű és akvamarin árnyalatok is elérhetők belőlük. Ezeket pedig szabadon kombinálhatod az ékszereiden is. Így lesz pontosan olyan a megálmodott kiegészítőd, amely pontosan illik a személyiségedhez és szívesen hordod akár nap mint nap.

  1. Csodás ékszerek készülhetnek belőle

Az természetesen nem kérdés, hogy ezekből a csoda szép ékszerekből lélegzetelállító ékszerek készülhetnek. Hiszen e műanyag vagy üveg alapú szépségek 6, 8 és 10 mm-es méretben is elérhetők, így a színek mellett a méretekkel is bátran lehet variálni, legyen szó nyakláncról, fülbevalóról, karkötőről vagy akár egy gyűrűről. Ami biztos, hogy ha kézzel készült ékszerekről van szó, akkor e gyöngyök segítségével garantáltan olyan szépségeket álmodhatsz meg magadnak, amelyek nem jönnek szembe az utcán. Sőt, ha kedved van, akár más típusú gyöngyökkel is kombinálhatod őket. Ami biztos, hogy neves alkalmakon és hétköznapokon egyaránt megállják a helyüket ezek az ékszerek.

  1. Kifejezetten kis súlyúak

Fontos kiemelni a téma kapcsán, hogy külön hatalmas előnye e téren a tekláknak, hogy nagyon könnyűek, ami által egy komolyabb méretű ékszernek sem lesz zavaróan nagy súlya. Vagyis nem terheli meg a nyakat, nem lesz kellemetlen viselet a csuklón vagy az ujjakon, de még a fülcimpákat sem fogja megviselni.

A fentiekből egyértelműen látható, hogy bizony nem mindennapi gyöngyökről beszélünk, amikor a teklákról van szó. Ha ezek nyomán érzed, hogy te is kedvet kaptál ahhoz, hogy elkészítsd a saját ékszereidet ezekből a gyöngyökből, akkor érdemes szétnézned a Gyöngyékszerbolt.hu webshopjában, ahol a széles tekla gyöngy választék mellett minden mást is megtalálsz, ami az egyedi ékszerek készítéséhez szükséges.