linképítés

Miért fontos a prémium linképítés?

Az internetes jelenlét ma már megkerülhetetlen, áthatja mindennapjainkat. Nagyon sok magánszemély vagy cég már korábban itt próbálta saját magát hirdetni, reklámozni. Ez a tendencia aztán a világjárványnak és a bezárásoknak köszönhetően az utóbbi időben felerősödött. Ha valaki céget, szolgáltatást, terméket, tartalmat keres, az internetes keresőmotorokat használja, ezért nem mindegy, hogy egy adott honlap hányadikként jelenik meg a találati listában. Szinte elengedhetetlen tehát a prémium linképítés, ha jobb helyezést szeretnénk elérni.

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi a különbség a hagyományos és a prémium linképítés között, akkor érdemes mélyebben is megvizsgálni a témákat.

Hagyományos linképítés

Jó pár évvel ezelőtt még elegendő volt, ha a hasonló tartalmú oldalak egymás szövegeibe beépítették a másik oldal linkjét, és ez a rendszer oda-vissza működött. Jellemző volt ez például az akkor induló vagy pár éve futó gasztroblogokra, ahol a bloggerek egymás oldalaira hivatkoztak a sajátjukon, cserébe ugyanezt várták el.

A webmesterek is témától függetlenül helyeztek el linkeket weboldalakon, ezzel is növelve a megrendelő oldal internetes jelenlétét, hogy a találati listában jobb helyet foglaljon el. Manapság azonban a Google, a legnépszerűbb keresőmotor a legtöbb esetben ignorálja az ilyenfajta linképítést, és az oldal hátrébb kerül, vagy egyáltalán meg sem jelenik a találatok között. Ha találunk megfelelő szakembert, aki ért a prémium linképítéshez, az ő szaktudása a válasz a problémánkra.

Miért hasznos a prémium linképítés?

A prémium linképítés során a SEO szakemberek azzal foglalkoznak, hogy népszerű oldalakon helyeznek el linkeket, mert ezek sokkal hatékonyabbak, mint ha sok, de nem releváns oldalon jelenik meg a honlapunk linkje. A hatékonyságuk abból fakad, hogy a keresőmotor – leggyakrabban a Google – ezeket az oldalakat megbízhatónak, erősnek értékeli, és így a mi weboldalunk is előkelőbb minősítést kap.

Lehet, hogy a szakemberek igénybevétele túl drágának tűnik, de hosszabb távon megtérül, ha növekszik az oldalunk látogatottsága a megfelelő helyen beépített linkeknek köszönhetően. Érdemes mérlegelni, mert a mennyiségnél itt sokkal fontosabb a minőség.

Amennyiben szeretnénk, hogy az oldalunk a fizetett hirdetések után előkelő helyen jelenjen meg, és ne a sokadik lapon, érdemes felvenni a kapcsolatot egy SEO szakemberrel, és igénybe venni a segítségét.

Császár Viktor
SEO szakember

A vendégszerzők külsős szakértők, nem a szerkesztőség tagjai, véleményük nem feltétlenül tükrözi a vistar.hu álláspontját.