Környezetbarát konténeres sittszállítás

Környezetbarát konténeres sittszállítás

Lakásfelújítások és építkezések során rengeteg építési törmelék keletkezik, melyeket fontos időben kezelni és eltakarítani, hiszen a biztonságos munkafolyamatokhoz biztonságos környezet szükséges. Sajnos azonban sok esetben előfordul, hogy a lerakott törmelékhalmot csak összegyűjtik és a legközelebbi erdő- vagy útszélen hagyják. Ez nemcsak látványbeli problémákat okoz és súlyos pénzbírságot vonhat maga után, hanem környezetvédelmi szempontból is káros.

Hatékonyság a hulladékkezelés és sittszállítás során

A hulladékkezelés és sittszállítás rendkívüli jelentőséggel bír a világ minden területén, mely nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem egészségügyi és társadalmi előnyöket is magában hordoz. A lerakókon való elhelyezés vagy égetés helyett a keletkező hulladékok kezelése segít minimalizálni a környezetre és az emberekre gyakorolt negatív hatásokat. Ezeknek a folyamatoknak a hatékonysága pedig elengedhetetlen a városi és a vidéki környezet tisztaságának fenntartásában, valamint a fenntartható fejlődés előmozdításában is. Az építési törmelékek megfelelő kezelése segít csökkenteni a szennyezést, ezáltal pedig hozzájárul a természeti erőforrások megőrzéséhez is a jövő generációi számára.

Konténerszállítás és hulladékkezelési előírások

A hulladékok és az építési törmelék összegyűjtésén túl arra is nagy figyelmet kell fordítani, hogy környezetbarát hulladékkezelési előírásokat betartsuk. A Merkon Kft. például teljeskörű szolgáltatást nyújt a konténerszállítások során, ezért nemcsak elszállítja az építkezéseken felgyülemlett felesleges hulladékokat, hanem saját telephelyén kezeli, válogatja, valamint lehetőség szerint újra is hasznosítja azokat. Ráadásul az évek során megszerzett tapasztalatok és az ország egyik legnagyobb gépparkjának köszönhetően rugalmasan tudják teljesíteni a konténer rendeléseket, miközben versenyképes árat biztosítanak. A több, mint 30 éve fennálló cég értéke nagyban függ attól, hogy képes két minősítési rendszer szigorú szabályai szerint is kezelni az elszállított hulladékokat, mely előnyt biztosít számára számos versenytársával szemben. Ez a két rendszer nem más, mint a BREEAM és a LEED rendszer.

A BREEAM a legelső fenntarthatósági minősítés, melyet a nemzetközi piacokon 2008 óta használnak az iroda- és ipari épületek és szerkezetük, valamint az új vagy más meglévő épületek minősítésére. A szabvány használata két szakaszban történik és hat minősítési osztályt különböztet meg. Az amerikai LEED rendszer az egyik legelterjedtebb zöldépítési szabvány, melyet a nagy hazai piacnak és a különböző helyi akkreditáció nélküli működésnek köszönhet. A LEED hitelesítési folyamat során pontszámokat adnak, mely önmagában adja a végső értéket és négy minősítéstípust lehet megszerezni.

Összegezve tehát, a megfelelően kiépített és működtetett hulladékkezelési rendszerek nélkülözhetetlenek a mindennapi életünk során. Ha fontos számunkra a környezetvédelem, akkor válasszunk olyan hulladékkezelési és sittszállítási szolgáltatót, mely azonosul az értékeinkkel. Keressük fel a kontenerszallítas.hu weboldalt és vegyük igénybe a konténerszállítási és sittszállítási szolgáltatását, miközben megkíméljük a környezetünket!