napelem

Napelem vállalkozásoknak: az 5 legfontosabb szempont

A modern üzleti világ folyamatos változáson és fejlődésen megy keresztül. Az energiahatékonyságnak és a fenntarthatóságnak hatalmas szerep jut, hiszen ma már sok esetben ez az üzleti élet sikerének kulcsa. Azok a vállalkozások és szervezetek, akik élni tudnak a napenergia által nyújtotta lehetőségekkel és időben elkezdik használni, hatalmas üzleti előnyre tehetnek szert. Az otthonokat és a vállalkozásokat is érintheti a napenergia nyújtotta előny, hiszen saját lakásunkat és házunkat is felszerelhetjük napelemekkel. A vállalkozások is az energiaköltségeik csökkentésének érdekében telepítik, emellett pedig akár jelentős adókedvezményeket is igénybe vehetnek. Nézzük meg mi az 5 legfontosabb szempont.

Hosszú távú befektetés

A napelem rendszerek hosszú távú befektetésként funkcionálnak, hiszen akár több évtizedig is képesek a hatékony energiatermelésre. Akik azon gondolkodnak, hogy áttérjenek-e a napelemre, ne sokat habozzanak.

Energiafüggetlenség és költségcsökkentés

Tagadhatatlanul ez az egyik legnagyobb előnye a napelemnek. Ha a vállalkozások hosszabb távon szeretnének megtakarítást elérni, akkor ez lehet a jó döntés, hiszen ebben az esetben a tulajdonos önmagának termeli az energiát. Sikeres telepítés után az elektromos energiát teljesen vagy részlegesen is meg lehet szüntetni, az adott telephelyen vagy székhelyen. Mivel az energiaárak hosszabb távon emelkednek, így a megtakarítás garantált.

Környezetvédelem

A napelemeket használva sokkal környezettudatosabb lehet egy-egy vállalkozás működtetése. A káros-oxigén kibocsátás csökken, amely egyben az ökológiai lábnyom csökkenéséhez is vezet. Azok a vállalkozások, amelyek a zöld energiát használják sokkal könnyebben szerezhetnek jó hírnevet azon ügyfelek körében, akik számára fontos a fenntarthatóság.  Nem véletlen hívja fel erre a figyelmet az ST Solar napelem telepítésnél.

Könnyed telepítés, kivitelezés

A teljes procedúra egy díjmentes felméréssel kezdődik, amikor a telepítéssel foglalkozó vállalkozás munkatársai kiszállnak a helyszínre. A sok esetben díjmentes árajánlat tartalmazni fogja a műszakilag és gazdaságilag is opcionális napelem típus javaslatot. Szerződéskötés után előleget kell fizetni a vállalkozónak, hogy a végső ár is garantált maradjon. A kivitelező ezután bejelenti az áramszolgáltatónál az igényt, majd engedélyezés után máris elindul a kivitelezés. A telepítés végére már csak az átadás és a hátralévő összeg megfizetése marad.

A vállalkozás méretétől függően változatlan maradhat a megtérülési idő

Ennek érdekében fontos, hogy olyan kivitelezőt válasszunk, aki a helyszínen pontosan fel tudja mérni azt, hogy az adott vállalkozásnak mekkora rendszert szükséges telepíteni annak érdekében, hogy a vállalkozás áramfogyasztását gond nélkül, teljes mértékben kiválthassa.

A vállalkozásoknak hatalmas előnyük származhat a napelemek telepítésével, hiszen hosszabb távon költségeket takarítanak meg, energiafüggetlenné válhatnak akár teljes mértékben is, valamint sokat tehetnek a környezetvédelemért. Ezek a napelemek nagyon jó üzleti döntésnek bizonyulhatnak, ha a végső döntést egy pontos felmérés és alapos költségelemzés előzi meg.