online álláshirdetés

A hatékony álláshirdetés nyomában

Munkakör megnevezése, mit kínálunk, mit várunk el, hogy kell jelentkezni – röviden így foglalható össze, hogy miről is kell szólnia egy álláshirdetésnek. A helyzet azonban ennél egy kicsit összetettebb, ezt mutatja az is, hogy vannak hirdetések, melyekre tömegével jelentkeznek, kattintanak, másokat pedig egyszerűen csak átgörgetnek.

A hirdetésnél az is fontos, hogy hol jelenik meg. Keressünk olyan helyet, ahol az álláskeresők is ott vannak. Olyan honlapot, mint például a Lépés Magazin, ami friss, szórakoztató és hasznos tartalmával egyre több látogatót vonz. A job, munka, állás keresőszavakra milliónyi találatot kapunk, és kapnak azok is, akik munkát keresnek. A Lépés Magazin oldalon most ingyenes hirdetés feladási lehetőséggel várják az ügyfeleket, érdemes kihasználni ezt a lehetőséget.

Olvassuk fel hangosan a hirdetést!

Sok cikk, tanulmány foglalkozik azzal, hogy milyen is a jó álláshirdetés, amire a megfelelő jelöltek jelentkeznek és aminek segítségével megtalálhatjuk a pozícióra legalkalmasabbat. Az egyik ilyen tipp, hogy olvassuk fel hangosan a hirdetést. Ne gondoljuk azt, hogy egy egyszerű helyesírásellenőrzés elég lesz ahhoz, hogy kigyomláljuk a helyesírási vagy nyelvtani hibákat. Még ha az elírásokat jelzi is, a ragozási hibákat, tagolás hibáit nem. Ezek sokkal jobban előtérbe kerülnek, ha hangosan felolvassuk a hirdetést. Ez pár perc csupán, a haszna azonban megkérdőjelezhetetlen. Figyeljünk az elakadó mondatokra vagy ügyetlen megfogalmazásokra. Egy szép, gördülékeny hirdetést a potenciális jelöltek sokkal könnyebben és sokkal hamarabb is olvasnak el.

Az alapkövetelmények tisztázása

Egyes álláshirdetéseknél az alapvető követelményeket szétszórják a szövegben, ez azonban nem jó megoldás. Arra kell törekedni, hogy egy helyen legyen felsorolva minden olyan készség, amire szükségük van a jelölteknek. Így minden alapvető követelmény egyértelművé és könnyen érhetővé válik. Ezáltal megnő az esélye annak, hogy több megfelelő jelöltet vonzzon az álláshirdetés.

Lépés Magazin