A legjobb tihanyi szállások, Balaton, Apátság és panoptikum. Programok gyerekeknek.

A 10 legjobb tihanyi szállás – Már a látványuk lenyűgöz

Segítünk a legjobb tihanyi szállás megtalálásában. Számtalan érv szól Tihany mellett, ha pihenni vágysz vagy akkor is, ha egy izgalmas, programokkal teli hétvégét tervezel.

Miért éppen Tihany?

Tihany különösen jó választás lehet, hiszen nagyon sok és változatos lehetőséget kínál. A Balaton közelsége ide csábítja a tó szerelmeseit, azonban itt tisztes távolságra lehetünk. A partmenti zajos, zsúfolt és tömegjellegű szállások helyett sokkal kellemesebb lehetőségeket ismerhetünk itt meg. Ezért is megérnek egy pillantást ezek a tihanyi szállások.

Ami Tihany említésekor mindenkinek azonnal beugrik az a Bencés Apátság. Ez olyan látványosság, amelyhez nem sok hasonlót találunk idehaza, de talán Európa szerte sem. Különösen izgalmas program a magyar királyok panoptikuma, de Tihany nem csak a történelem és a művészetek iránt érdeklődők számára lehet jó célpont, hanem a túrázni vágyók, gyermekekkel érkező családok számára is.

A másik jelentős nevezetessége Tihanynak a visszhang. Az Apátság közelében lévő dombon még ma is próbát tesznek az ide látogatók a tihanyi visszhang előcsalogatásával.

A 10 legjobb tihanyi szállás

Természetesen konkrét szállásajánlattal is szolgálunk, az alábbi szállások az ide érkező turisták különböző igényeinek és a széles választéknak megfelelően csak egy kis ízelítőt adhatnak.

  • Kezdjük a szállodákkal

Tihany több magas besorolású hotellel is dicsekedhet, azonban igyekeztünk ár-érték arányban egy optimális megoldást javasolni:

Echo Residence All Suite Hotel Tihany

Csodás kilátás, közel a Balaton, vitorlázóknak is jó választás. Wellness lehetőségek, bár, étterem. Esküvők és céges rendezvények számára is ideális helyszín.

  • Borház a szőlő szerelmeseinek

Azok számára, akik nem ragaszkodnak a hotelek által biztosított szolgáltatásokhoz és kínálathoz, jó választás lehet egy apartman. Ebből Tihanyban nagy a választék, most egy a borok kedvelőinek ajánlható csendes, szőlősorok között megbúvó házra hívjuk fel a figyelmet.

Zoltán Borháza Tihany

  • Falusi hangulat

Az Apátságra és a Balatonra néző panorámával vár egy klasszikus parasztház, amely a mai kor kényelmét ötvözi a régmúlt idők hagyományaival.

Csátó Vendégház Tihany

  • Szállás gyerekes családoknak

Egy vagy két család számára lehet jó választás ez az apartman, apát ajándék bor, a gyerekeket sok tihanyi program várja. Zárt, biztonságos udvar.

Boglárka Apartman Tihany

  • Buli, buli, buliház

Nagyobb baráti társaságok számára ideális választás ez a villa. Lehetőség van grillezésre, bográcsozásra a kertben.

Villa Katrina Tihany

  • Magánszállás

A vidéki turizmus Tihanyt sem kerülheti el, nagyobb sétákra, túrákra alkalmas a település környéke, bicikliseknek is ajánlott szállás:

Flóra Apartman Tihany

  • Csodás a kilátás

Tihany legjobb adottságai közé tartozik, hogy szinte minden szállás remek panorámával rendelkezik – persze ennek ára van, ha nem autóval mászunk fel a hegyre….23 fotó

Balázs Apartman Tihany

  • Még apartman

Egyszerű kis ház, de itt minden megvan, ami egy kellemes családi kikapcsolódáshoz szükséges. A többi már rajtatok múlik.

András Lugasos Vendégház Tihany

  • Kis ház a csend kedvelőinek

Minden közel, zárt udvar, ahol játszhatnak a gyerekek, ha nincs éppen program. Itt is remek a kilátás, közel az Apátság.
Zsuzsanna Apartman Tihany

  • És még egy szállás

Természetesen nincsenek nagy távolságok, így foglalható szállás akár Balatonfüreden is, ezzel aztán hatalmas választék nyílik meg előttünk. Csak egy a sok szállás közül:

Hotel Margaréta Balatonfüred