Bookmark and Share
 
Világítástechnikai tervezés
Kérésre térítésmentesen elkészítjük a számítógépes világítástechnikai tervet, hogy a legoptimálisabb megoldást tudjuk kínálni. A tervekhez 3D-s látványtervet is készítünk, hogy a megrendelõ könnyebben el tudja képzelni a kialakításra kerülõ világítástechnikai megoldást.
 
A képeken egy ügyvédi iroda különbözõ helyiségeinek látványtervei láthatók. A világítás a munkahelyek fölé függesztett T5 fénycsöves lámpatestekkel lett megtervezve. Ez a megoldás a helyiségek teljes megvilágításával szemben lényegesen energia- és költségtakarékosabb megoldás. A függesztett lámpatestek ugyanakkor nagyon dekoratív térformáló elemek is egyben.

 
A képeken egy gyógyszertár eladóterének látványtervei láthatók. A kis belmagasság miatt nem alakítható ki álmennyezet, így mennyezetre szerelt kompakt fénycsöves mélysugárzókkal oldottuk meg a feladatot. Az elektronikus mûködtetõ egységgel szerelt lámpatestek energiatakarékos megoldást biztosítanak. Ez fontos szempont minden olyan esetben, amikor szinte minden nap hosszú ideig szükség van a világításra. Jelentõs költségmegtakarítás érhetõ el.

 
A képen egy fodrászat munkalyeinek látványterve látható. A feladat a világításnak a fejre történõ koncentrálása volt úgy, hogy egyenletes legyen a megvilágítás és ne zavarja a fény sem az ügyfelet, sem a fodrászt. A feladatot befüggesztett halogén izzólámpákkal oldottuk meg, amelyek kiváló színvisszaadást is biztosítanak, ez elengedhetetlen egy fodrászatban a hajfestés miatt.

 
A képen egy tárgyaló helyiség világítása látható, amely 2x80W-os T5 fénycsöves lámpatesttel került megvalósításra.

 
A képen egy családi ház lépcsõsorának terve látható. A lépcsõ fokok világítása LED-es lámpatestekkel fog megvalósulni. Klikk a lámpatestre!

 
A képen egy festmény galéria látható, amelynek a világítását áramvezetõ sínre szerelt lámpatestekkel terveztük meg, így a kiállítás módosítása esetén egyszerû a lápatestek áthelyezése, beállítása.

 
Kiállításokhoz egyedi világítási installációk tervezése és gyártása a látványtervek alapján. Csak a képzelet szab határokat, minden mást megoldunk...

 
A képen egy vezetõi iroda világítása látható, amely 2x80W-os T5 fénycsöves lámpatesttel került megvalósításra.

 
A képen egy étkezõ világítása látható, amely függesztett lámpatesttel és fali lámpatestekkel került megvalósításra.

 
Irodavilágítás FAGERHULT LoopLight függesztett és fali lámpatestekkel
 
Világítástechnikai alapfogalmak

A világítástechnikai alapfogalmak a KÉPRE KLIKKELVE tekinthetõk meg.
Nagyon hasznos lehet, ha tisztában vagyunk az alapfogalmakkal a világítás korszerûsítésének megkezdése elõtt. Természetesen ingyenes tanácsadással is segítjük az elképzelései megvalósításában.
 
A Világítástechnikai kislexikon
ITT tötlhetõ le.
 
Energiatakarékossági
alapfogalmak
 
Új rovatot indítottunk "Energiatakarékosság" címmel annak az érdekében, hogy tiszta vizet öntsük a témával kapcsolatos pohárba; eloszlassuk a tévhiteket, cáfoljuk a hamis információkat és szakmailag alátámasztott támogatást nyújtsunk az oldalunkra látogatóknak. A képre klikkelve többet tudhat meg folyamatosan fejlesztett rovatunkban.